FCR logo

Blogs

Maldinājumi par Youtube reklāmu

Bens Džonsons Google radošo darbu direktors uzsver dažus kļūdainus cilvēku priekšstatus par YouTube reklāmu, kā arī Google komanda sniedz ieteikumus kā varētu pārveidot maldinājums par labu reklāmu.

Bens Džonsons Google radošo darbu direktors uzsver dažus kļūdainus cilvēku priekšstatus par YouTube reklāmu, kā arī Google komanda sniedz ieteikumus kā varētu pārveidot maldinājums par labu reklāmu.

Pieņēmums 1. Panākumu sasniegšana YouTube ir pilnīga minējumu spēle. 

Īstenība: Daži pamatprincipi var palīdzēt Jums izdarīt gudrus un radošus risinājumus.

YouTube ir jāriskē, savukārt tas nenozīmē šaut tumsā. Ir daži vienkārši pamatprincipi, kuri palīdzes izveidot efektīvu YouTube reklāmu un saprast, kad ir vērts riskēt. Četri pamatprincipi, ko piedāvā Google komanda:

Piesaiste: pievērsiet auditorijas uzmanību jau no paša sākuma. 

Zīmols: integrējiet savu zīmolu dabiski. 

Saziņa:  reklāmu papildiniet ar emocijām un stāstījumu, lai atstātu ietekmi uz mērķauditoriju.

Tiešums: skaidri norādiet aicinājumu uz darbību.

Ir pierādīts, ka reklāmas, kas seko šiem četriem principiem, īstermiņa pārdošanu palielina par 30%, bet zīmola ilgtermiņa ieguldījums ir par 17% lielāks. 

Pieņēmums 2. Labām YouTube reklāmām ir noteikts izskats un stils. 

Īstenība: Pastāv dažādas efektivitātes YouTube reklāmas, un daudzas no tām ne vienmēr izskatās kā reklāmas.

Lai gan ir radoši principi, kurus var izmantot, tas nenozīmē, ka izpildē ir jābūt vienotai pieejai. Aplūkojot efektīvo pasaules mārketinga YouTube reklāmu spektru, Google komanda atklāja, ka koncentrējoties uz to, ko saka Jūsu reklāma un kā tas liek justies cilvēkiem, ir svarīgāk nekā reklāmas izskats.

YouTube ir radošuma vieta, un reklāmdevējiem ir tikpat liela iespēja tajā piedalīties kā jebkura cita platformā. Efektīvas reklāmas sniedz skatītājiem atpazīstamību, informāciju par Jūsu zīmolu, produktu vai pakalpojumu.

Pieņēmums 3. Radošo kampaņu eksperimentēšanai ir nepieciešams pārāk daudz pūļu. 

Īstenība: Eksperimentāla pieeja video veidošanai var sniegt ieguvumus ilgtermiņa.

Ir atšķirība starp eksperimentālu pieeju videoreklāmu veidošanā un vienreizēja testa veikšanu. 

Eksperimentāla domāšana nepalielina darbu, neizmaksā vairāk, bet atmaksājas ilgtermiņā. Padomājiet par katru kampaņu, kuru Jūsu zīmols izvirza kā eksperimentu. Vērojiet, ko mācāties, kādi jauni jautājumi rodas un, kas jāoptimizē. Reklāmdevēji, kuri veiksmīgi izmantoja video eksperimentus, pamanīja, ka atsaucība uz reklāmu pieauga par 60%.

Sāciet, ar kaut ko vienu, piemēram, tempa labojumiem. Pat mazākās izmaiņas var radīt lielu ietekmi. Jo vairāk eksperimentējat, jo vairāk sapratīsiet ne tikai to, kādus radošus paņēmienus varat izmantot savam zīmolam, bet arī iegūsiet dziļāku ieskatu par auditoriju.

Pieņēmums 4. Mana TV reklāma labi darbosies jebkurā platformā.

Īstenība: Izveidojiet digitālu reklāmu un gūstiet panākumus visās platformās, ieskaitot TV.

Pielagot katrai platformai reklāmu parasti prasa lielāku darbu nekā vairums zīmolu un radošo komandu ir spējīgi izdarīt. Google komanda atklāja, ka ja sāk domāt par mobilajām ierīcēm uzreiz, pielāgot reklāmu, lai tā būtu saprotama un teksts būtu izlasams pat mazos ekrānos, tad Jūsu reklāma darbosies labāk visās ierīcēs, tostarp televizorā.

Slaveni zīmoli visā pasaulē pastāvīgi cenšas saprast, kas darbojas vietnē YouTube. Ievērojiet efektīvas reklāmas pamatprincipus, domājot radoši, veidojot digitālu saturu un izmantojot YouTube piedāvātās iespējas, Jūs varēsiet izveidot efektīvas videoreklāmas.

 

Bens Džonss Google radošo darbu direktors

Citi raksti

B2B: Meta Reklāmas kā alternatīva LinkedIn

Sasniedziet savus ideālos B2B klientus Meta reklāmās par daļu no LinkedIn izmaksām, izmantojot šīs reklāmas radošās un mērķauditorijas mērķēšanas stratēģijas.

Uzzini vairāk

Desmit svarīgākie jautājumi par Google piekrišanas režīmu v2

Kas ir Google piekrišanas režīms v2 (Google Consent Mode v2) un kāpēc tas ir obligāts priekšnosacījums veiksmīgai mārketinga stratēģijai ikvienam, kas izmanto Google reklāmas un Analytics 2024. gadā?

Uzzini vairāk

FCR Digital sāk testēt Google Ads lielāko jaunumu – Demand Gen

Digitālā mārketinga aģentūra FCR klientiem dažādās nozarēs sākusi piedāvāt Google Ads produktu Demand Gen. Jaunajā, ar mākslīgo intelektu darbināmajā rīkā, kas tika izstrādāts īpaši sociālo platformu reklāmdevējiem, ir iekļautas jaunas funkcijas, inventārs un ieskats.

Uzzini vairāk