FCR logo

Blogs

Kā nezaudēt naudu, maksājot par reklāmas klikšķiem mājaslapā?

Digitālais mārketings paver lielisku iespēju Jūsu uzņēmumam – analizējot datus mājas lapā un uz tiem balstot pārdošanas stratēģiju, pārdošanu digitālajā vidē veikt nesalīdzināmi mērķtiecīgāk un efektīvāk nekā ar citiem reklāmas veidiem.

Mēs no sirds ceram, ka Jūs jau zināt, kādus soļus veic cilvēki, kas tiek atvesti uz Jūsu mājas lapu ar maksas reklāmām, kas viņus pārliecina izvēlēties tieši Jūsu produktus vai pakalpojumus vai gluži otrādi, kāpēc, uzklikšķinot uz maksas reklāmām, cilvēki Jūsu mājas lapā neuzkavējas, attiecīgi – neveic pirkumus.

Ja Jūs tomēr esat to uzņēmumu kategorijā, kas nezina, kas notiek uzņēmuma mājas lapā un nevar atbildēt– kāpēc konkurenti aizsteidzas priekšā, lasiet rakstu, kā mājas lapas datu analīze var palīdzēt atvest tieši Jūs potenciālos un atsijāt cilvēkus, kas Jūs mājas lapā iemaldās nejauši, iztērējot Jūsu reklāmas budžetu.

Digitālā mārketinga vērtība ir iespēja precīzi nomērīt rezultātus veiktajām reklāmas aktivitātēm, līdz ar to arī uzlabot rezultātus un sasniegt izvirzītos mārketinga mērķus.

Viens no plaši lietotiem rīkiem ir Google Analytics, kas sniedz iespēju precīzi pārredzēt potenciālo klientu ceļu līdz Jūsu uzņēmuma mājas lapai un darbības tajā. Līdz ar to arī secināt, kuri interneta avoti un mediji Jūsu produktam vai pakalpojumam ir visienesīgākie, attiecīgi, kādos digitālā mārketinga kanālos ir vērts investēt.

Priekšrocība ir tā, ka iegūtos digitālos datus nav iespējams pašrocīgi  uzlabot, tie ir ļoti precīzi un objektīvi, parāda, cik veiksmīga ir bijusi veiktā reklāmas kampaņa un vai ir vērts turpmāk investēt šajos kanālos.

Vislabākos rezultātus nodrošina tas, ka digitālais mārketings ļauj uzskaitīt katru Jūsu potenciālā klienta darbību mājas lapā (skatītās sadaļas, lietotos interaktīvos rīkus, lejupielādētos failus u.c.), līdz ar to var precīzi izsekot potenciālā klienta aktivitātēm mājas lapā – no brīža, kad ir ieraudzījis reklāmu, līdz brīdim, kad ir sasniedzis uzstādītos mārketinga mērķus, piemēram, veicis pirkumu. Ja potenciālais klients ceļā ir novirzījies no mērķa, mājas lapas datu analīze ļauj saprast, kādas aktivitātes nepieciešamas, lai uzlabotu mārketingu.

Ja, strādājot ar reklāmas kampaņām, Jūs varat tikai aptuveni secināt – tā ir bijusi veiksmīga vai gluži otrādi – nesusi zaudējumus, un Jums nav zināms neveiksmes cēlonis, Jūs, visticamāk, neizmantojat  iespējas, ko var sniegt digitālais mārketings.

Tādēļ pirms sākat reklāmas kampaņu, uzstādiet precīzus, sasniedzamus un skaitliski izmērāmus mērķus, kurus sasniedzot varēsiet secināt, cik veiksmīga ir bijusi reklāmas kampaņa.

Ja vēlaties veikt uz digitālajiem datiem balstītu mērķtiecīgu pārdošanu un un maksāt par klikšķiem, kas atved uz mājas lapu reālus klientus, aiciniet talkā mūsu datu analīzes speciālistu!

Citi raksti

B2B: Meta Reklāmas kā alternatīva LinkedIn

Sasniedziet savus ideālos B2B klientus Meta reklāmās par daļu no LinkedIn izmaksām, izmantojot šīs reklāmas radošās un mērķauditorijas mērķēšanas stratēģijas.

Uzzini vairāk

Desmit svarīgākie jautājumi par Google piekrišanas režīmu v2

Kas ir Google piekrišanas režīms v2 (Google Consent Mode v2) un kāpēc tas ir obligāts priekšnosacījums veiksmīgai mārketinga stratēģijai ikvienam, kas izmanto Google reklāmas un Analytics 2024. gadā?

Uzzini vairāk

FCR Digital sāk testēt Google Ads lielāko jaunumu – Demand Gen

Digitālā mārketinga aģentūra FCR klientiem dažādās nozarēs sākusi piedāvāt Google Ads produktu Demand Gen. Jaunajā, ar mākslīgo intelektu darbināmajā rīkā, kas tika izstrādāts īpaši sociālo platformu reklāmdevējiem, ir iekļautas jaunas funkcijas, inventārs un ieskats.

Uzzini vairāk